tisdag, januari 27, 2009

Böckernas underbara värld

I kväll läste jag de första sidorna ur den första Harry Potter boken för Storebror. Klockan var så sent att jag inte hann läsa speciellt många sidor, och än så länge var han bara ljummet intresserad. Men jag har planer på att sätta mig med honom i morgon igen och läsa tills det verkligen händer saker så att han får upp intresset och vill höra mer.

Han klagade på att det inte fanns några bilder och jag fick förklara att han från och med nu fick ha bilder i sitt huvud istället genom sin fantasi. Och jag mutade honom med löfte om att vi efter att vi läst ut boken skall se filmen tillsammans.

Så nu blir det mastodonthögläsning för min sjuåring.

Tvååringen nöjer sig än så länge med Max bil, Totte bygger och Stina Wirséns underbara böcker om Nalle.

Till tonårsdottern (som har dyslexi) gav jag precis den första boken i Twilight-serien i mitt i veckan-present för att hon skall få upp intresset och vilja läsa själv utan att vara tvingad till det som det är i vanliga fall när det gäller läsning i läxböcker.

Själv väntar jag på att nästa fång av böcker skall anlända i brevlådan. Jag beställde nämligen genast boken som Anna rekommenderade. Jag är en sucker på det sättet. Kan absolut inte motstå en riktigt bra bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar