fredag, november 28, 2008

Lillebror försöker bestämma

- Mamma, se Pingu.
- Men hjärtat, mamma ser på ett annat program nu.
- Nej. Mamma inte se annat. Mamma fixa Pingu nu.

Nyss gjorde jag en macka åt honom. Han ville absolut ha ost. Men när jag satte ost på mackan så dög det inte alls utan han slet bort osten, rev den i småbitar och kastade dem på köksgolvet. Då slängde jag ostbitarna, varpå han ställde sig och slet i luckan och tokskrek i en halvtimma för att han inte fick fiska upp ostbitar ur soporna.

Eventuellt har jag tinnitus nu. Jag orkade nämligen inte hämta öronproppar, eftersom jag är så sjuk och ynklig idag. Men jag tror att det hade behövts. Det var nästan så fönsterrutorna sprack av hans röstresurser.
Han gör sitt yttersta för att bestämma den lille rackarn, men det är nu det gäller att stå fast och vara konsekvent. Annars är det bara en tidsfråga innan det urartar och han som finnig femtonåring drar iväg och terroriserar grannskapet på första bästa stulna moppe. Det är därför jag sätter ner foten nu.
Ingen mat ur soporna alltså.

2 kommentarer:

  1. Mitt trotsmonster äter mat från golvet, vi har tjatat och bråkat om det i ett halvår. What to do, what to do! Men dom är rätt lovely ändå, trotsmonstrena.

    SvaraRadera
  2. Anonym22:13

    Heja heja kämpa på det är jävligt jobbigt men det går ju över när man är konsekvent.. Puss Anna :)

    SvaraRadera