tisdag, april 19, 2011

Jobb och TV

Jag skäms lite över hur sällan jag har uppdaterat bloggen på senaste tiden. Förlåt, förlåt, förlåt ni trogna som fortfarande finns kvar.

Jag fattar inte riktigt hur det gick till. Från mörker och iskyla till sol, sol, sol och en vår som skyndar sig ända hit upp till Luleå. Hur mycket jag än älskar vädret så kan jag inte låta bli att bli stressad av det hela. Ju fortare snön smälter, desto mer inser jag hur mycket jag faktiskt hade planerat att hinna med tills nu. To Do-listorna är ändlösa och jag betar av dem lite åt gången varje dag.

Förutom jobbet så har jag hunnit med att se både Downton Abbey och Mildred Pierce. Två serier som utspelar sig i början av nittonhundratalet. Jag kan rekommendera båda, även om jag personligen fastnade mer för Downton, som för övrigt har en helt underbar titellåt (inte den i trailern nedan). Kan knappt vänta till nästa säsong.

Downton Abbey. Brittiskt drama när det är som bäst.


Mildred Pierce. Amerikansk miniserie med flera stora stjärnor i huvudrollerna. Trailern avslöjar dock en aning för mycket i min smak, men jag måste ändå lägga upp den.

3 kommentarer:

 1. Donwton Abbey har jag suttit klistrad framför (hörde av en lyckosam slump talas om den redan långt innan den började visas på SVT), tyvärr finns det i dagsläget bara en säsong till men jag hoppas de bygger på med fler!

  Den andra serien har jag inte hört talas om. Vilken kanal går den på? HBO gör ju bara bra grejer så den måste va sevärd den också! Tack för tips.

  SvaraRadera
 2. ullisen: Ja, jag tror att de är mitt uppe i produktionen av andra säsongen av Downton nu.

  Mildred Pierce har premiär på Canal+ den 25 April.
  SVT har kontrakt med HBO så de sänder alla HBO serier i SVT efter att de först visats på Canal +.

  http://www.canalplus.se/49556/mildred-pierce

  SvaraRadera
 3. Faktiskt tror jag att säsong 2 är färdig nu! Eller så är det bara önsketänkande ;)

  Ah, jag hoppades att det var så (eftersom serierna brukar dyka upp på SVT efter att de gått på Canalplus)! Tack för info!

  SvaraRadera