onsdag, juni 10, 2009

Happy birthday to me

Jag har tänkt på en sak.
Det är en sak med födelsedagar som jag inte tycker om.
Nu när jag nått denna mogna ålder så borde jag sluta förvänta mig den där extra guldkanten på dagen bara för att det råkar vara 365 dagar sedan jag firade födelsedag sist.
Jag förväntas verkligen att inte ha några som helst förväntningar eftersom jag är vuxen. Att fylla år ska visst inte vara så speciellt längre. Av andra jämnåriga och äldre har jag konstaterat att det accepterade snarare är att reagera med en gäspning och ett konstaterande att "jahaja, då var man ett år äldre igen".

Varför är det så?
Personligen älskar jag det där lilla extra glittret i själen som födelsedagen innebär. Jag älskar frukost på sängen (men ännu hellre sovmorgon), jag älskar princesstårta och jordgubbar med vispgrädde i en sådan mängd att jag blir proppmätt. Jag älskar att få höra "grattis" och jag älskar att få välja min favoritmat till middag eftersom den här dagen är min dag.

Och om den dagen kommer, då jag om fyrtio år fyller sjuttiofyra, så hoppas jag verkligen att jag fortfarande känner likadant. Jag hoppas att jag fortfarande älskar jordgubbar med grädde, gratulationer och framförallt den känsla av vördnad och tacksamhet jag känner nu över att jag har fått leva ett så bra liv, med så många underbara människor omkring mig.

Jag älskar födelsedagar.
Och jag ogillar verkligen att det verkar vara så politiskt inkorrekt att erkänna det.

6 kommentarer:

 1. Nilla13:01

  Har du pausat klart? Välkommen tillbaka, jag har saknat dig:)

  SvaraRadera
 2. jag gillar också födelsedagar... och att du tagit en paus från pausen :-)

  Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 3. Hej Ina! Grattis! Kul att se dig!


  Jag håller fullständigt med och refererar till det här inlägget;

  http://mellisplace.blogspot.com/2008/10/fdelsedagen-irl-listan_9833.html

  Som sagt "Jag gick in helhjärtat för min rätt att fira min födelsedag."

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott!!! *kramar om*
  Skoj att se dig här igen - du är efterlängtad... men ta det när du känner för det

  Kram

  SvaraRadera
 5. Japp jag håller med! Har börjat fixa firandet själv för att att få till det ;-) Party it is! Fyller på lördag...firar med tåg till Danmark :-)

  SvaraRadera
 6. Grattis på fölsedan :)

  Jag är en sån som inte firar min födelsedag, men det är inte för att pk utan för att jag helt enkelt tycker det är väldigt ointressant efter 33 år. Det händer varenda jävla år liksom. Och med familj, vänner och kollegor är det nästan nån som fyller varje vecka, det tar lite udden av dramatiken. Men det betyder inte jag missunnar andra att fira sina dagar!

  SvaraRadera