måndag, maj 18, 2009

Edward af Sillén var det bästa med ESC

Vilken underbar helg det har varit med vackert väder och äntligen nog med värme för att ligga och lapa sol i bara bikini ett tag.

Vi såg melodifestivalen i lördags. Jag hade alldeles glömt bort att det var finalen av Eurovision, och D bara råkade slå på TV:n exakt när det var Sveriges tur att uppträda. I vanliga fall brukar jag få sitta själv (eller med Storasyster om hon är hemma) och titta på Eurovision, men den här gången såg faktiskt D hela spektaklet med mig. Mest för att han var för trött för att orka resa sig ur soffan och göra något annat, men trevligt var det hursomhelst. Vi käkade chokladmousse och bedömde musik, scenframträdande, kläder och scenbygge och konstaterade att de som ansvarat för bakgrunden på scenen måste ha haft ett par rediga trippar på LSD när de bestämde hur groovy vissa nummer skulle vara.
Norge var favoriten även för oss med Estland som god tvåa i våra ögon.
Bäst i programmet var annars våra svenska kommentatorer Shirley och framförallt Edward af Sillén (som jag inte visste någonting om innan). Så mycket har jag inte skrattat någonsin under ESC som åt hans kommentarer. Helt klockrent! Jag hoppas verkligen att han får fortsätta kommentera programmet i framtiden också.

Appropå Norge och Alexander Rybak, så hittade jag den här låten på YouTube som han tävlade med i Norska motsvarigheten till Talang.
Underbart jazzig.

2 kommentarer:

 1. jag håller med om programledarna. skönt att slippa påhoppiga överpålästa kulturointresserade tugget av typen "deen klänningen är liksom såå 2007" och prat-i-munnen-översättning när programledarna på plats berättar om nåt. dom pratar faktiskt engelska, det förstår dom flesta av oss!?

  nä. dom var bamsebra båda två! självdistans och inget onödigt tjöt! hejja!

  nu ska jag kolla länken på Rybak.

  tjo!

  SvaraRadera
 2. Victor22:45

  Edward af Silléns kommentar om den första vinnaren i EC tyder på att han vid 30 års ålder fortfarande inte är torr bakom öronen!

  SvaraRadera