fredag, juli 13, 2007

Plug it in! What? THE TV!! THE TV!!!

Maken: Ska vi gå in på On-Off en snabb sväng bara... jag skall bara kolla på en grej lite snabbt.

Jag: Okej...


Fem minuter senare står vi framför TV-apparaterna och de är alla jättestora. Stuuooort, som i fraamtiidn. Och väldigt platta.

Våran tjockTV där hemma börjar se väldigt liten, tjock och suddig ut i jämförelse.

Plötsligt inser jag vad maken har pysslat med hemma framför datorn den senaste tiden. Han har lusläst test efter test i jakt på den perfekta TV:n.

Nu hade ju inte jag tänkt köpa någon TV den närmsta tiden eller så. Bildkvalitén är inte så fantastisk när Will och Grace står på i butiken.

Och så slår försäljaren på Casino Royal på den där megafina 42 tummaren och jag hör mig själv efter ca 30 sekunder säga:


"Skall vi använda de där pengarna jag fick av pappa i present och så lägger vi till resten och köper ny TV? Va, va, va, va???!?!?!?"


Vad fan hände? Hur gick det till? Så svag för tekniska prylar brukar inte jag vara.


Maken går igång och börjar på hemvägen prata om för och nackdelar mellan olika modeller och FullHD hit och 720p dit och bla, bla, bla.

Han tror att jag skall ha någon åsikt om huruvida det är bättre med det ena eller det andra.

Efter 3 timmars tekniksnack (han snackar jag lyssnar) så får jag nog:

"Hörru... för mig spelar det ingen större rolll faktiskt.. De där demonerna får du nog driva ut själv, så kan du säga vad du har kommit fram till sen".


Och lugnet lägger sig i vårat än så länge plattTV-fria vardagsrum.

Om jag känner maken rätt så kommer det att ta några månader till innan han har bestämt sig för vilken som är det ultimata köpet.

3 kommentarer:

  1. ha en underbar kväll och natt.

    SvaraRadera
  2. Vi har en 42'' platt-tv. Nu känns allt annat helt värdelöst. Man blir helt tagen! Bio i vardagsrummet. Nu vill vi ha en lite mindre i sovrummet. Men jag vete sjutton. Känns lite väl. I sovrummet ska man ju liksom sova...

    SvaraRadera
  3. Smul: Tack!

    Camilla: Jag gissar att det blir så. Som småbarnsförälder är man ju inte direkt ofta på riktig Bio, så om Muhammed inte kan komma till berget så får väl berget komma till Muhammed, eller hur det nu var. :-)

    SvaraRadera