torsdag, september 24, 2009

Early bird

Förra veckan Arvidsjaur. I förrgår Råneå, Idag till Skellefteå och tillbaka över dagen. I morgon Hortlax utanför Piteå, på måndag och tisdag Kalix, onsdag åker jag till Överkalix och på torsdag och fredag till Töre. Det blir en hel del flängande. Jääävligt tidiga morgonar. Det är tur att jag har upptäckt att jag verkligen är en morgonmänniska. Stiga upp 05:15? Inga problem. Vara vaken senare än 22:30? Så gott som stört omöjligt.

Så förflyter dagarna just nu. Morgonpasset i bilens radio på väg till jobbet och i mp3-spelaren medan jag ställer i ordning utrustningen för dagen. Sedan fota elever, fota elever, fota elever. När sista eleven för dagen är fotad så packar jag ihop hela utrustningen på 70 kg och så kör jag hem igen. Hämtar barnen, laga middag, sitta och stirra i soffan några minuter och sedan dags att sova för att orka upp igen nästa morgon.

Jag älskar jobbet. Jag är så förbannat lycklig över att ha ett jobb som jag trivs med.
Även de dagar då det är slitigt och jag är trött som en gnu så tänker jag på hur jäkla lyckligt lottad jag är som faktiskt har ett jobb och får lön. Om än under en tidsbegränsad period.

4 kommentarer:

 1. Du är duktig du.
  När man gör det som det är meningen att man ska göra händer det bra saker av bara farten. I nån typ av snöbollseffekt.

  SvaraRadera
 2. Anonym20:27

  Är sååå glad för din skull, och lite avundsjuk när jag nu "bara" har studielån, det är vääääldigt skönt med lön... Hoppas vi kan ses snart, saknar dej massor!!! Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Men vilka resor! Hoppas du får betalt för bensin och slitage av bil?

  SvaraRadera
 4. Amanda: Jag håller tummarna för att det fortsätter att hända bra saker också efter att jobbet slutar om en månad.

  Anna: Saknar dig också och tänker massor på dig! Hoppas du har kul därborta så att det är värt att leva på studielån.

  Belle: Jadå. Jag får milersättning och traktamente så det är helt okej. Arbetstiden räknas redan när jag kör till jobbet.

  SvaraRadera