tisdag, september 01, 2009

En dag på jobbet

Weah. Jag är trött som en gnuuu.
Har tillbringat de senaste två dagarna i en sporthall på en skola här i stan med en jämn ström av högstadieelever ramlandes in genom dörrarna med hormonerna härjande i kroppen. Det är ganska intressant att stå där och vänta och ta emot dessa klungor på mellan 22 och 29 personer med varierande lust att bli fotograferade. De har armar och ben som vuxit sig så långa över sommaren att de inte riktigt har koll på sig själva, och egon stora nog för att bli världshärskare vilken dag som helst.

Genomgående så tycker de att jag är petig.
"Men, åååååhhhhhhhh, taaa bilden nångång då!" låter det i nästan varje klass från någon. Det finns alltid en eller två som har svårt att stå still, och framförallt så är det totalt omöjligt att både stå still och inte prata/klaga. Igår tappade jag nästan tålamodet med en klass, som klättrade omkring på ribbstolarna bakom min rygg och härjade (och nu snackar vi 15 åringar och inte 5 åringar som man hade kunnat tro). Det är tur att de flesta klasser inte beter sig så, utan är världens gulligaste att ha att göra med trots hormoner och kanbäst/vetbäst-attityder, precis som tonåringar ska ha.

Hittills den här veckan har jag fotat 370 elever, vilket innebär att det är 250 to go plus ett antal gruppbilder.

Imorgon skall jag käka sushi till lunch med V. Saknar henne eftersom jag knappt har träffat henne på hela sommaren.

Nu: True Blooooooooood.

Ps. True Blood-länken är till SVT-play, som visar hela avsnitt av första säsongen, för er som ännu inte har hunnit se, eller för er som redan är frälsta och vill se mer. Ds.

3 kommentarer:

 1. kan du inte bara säga "nu fotar jag, dom som vill va med skutta in framför kameran nu!" jag hade aaaaldrig orkat som du! impad!

  SvaraRadera
 2. ullisen: nej, det funkar inte så. Jag har en policy att följa och företagets signum att leva upp till.

  SvaraRadera
 3. jag var rädd för det...
  :)

  SvaraRadera