onsdag, februari 03, 2010

Årets bästa!

Det finns vissa saker i förhållandet som är mer revolutionerande än andra, som till exempel införskaffandet av diskmaskin. (Sen att det följer problem och gnabb om vem som skall plocka ur den är en annan sak).

Årets mest revolutionerande (vågar jag säga trots att det bara är januari) är helt klart att köpa mat via nätet. Hallefuckingluja!

I vanliga fall: bråk om vem som skall handla och när. I värsta fall storhandling med barnen. Ett par timmars ångest med bråkiga ungar, shoppinglistor, plocka en gigantisk vagn full och trängas bland alla andra stressade människor. Plocka upp på bandet, betala, plocka varorna i ca tolv påsar ungefär, ut till bilen, in med varorna, in med trötta griniga ungar, köra hem, äntligen komma hem.. och.. så.. måste..man.. packa.. in.. VARORNA!

Nu: Sätter mig vid datorn. Planerar middagar och skriver handlingslista. Loggar in på Coops e-handel när barnen ligger och sover. Klickar i allt jag behöver (utom de där extra onödiga sakerna som jag egentligen inte alls behöver, som jag i vanliga fall handlar när jag är på affären och blir sugen), klickar: betala. Nästa dag: det plingar på dörren, och alla 14 kassar levereras in i huset. Jag skriver under och det enda jag behöver göra är att packa in dem i kyl/frys och skåp.

Det är helt fantastiskt och jag kan för mitt liv inte förstå att jag inte började med det här redan för flera månader sedan.

Så vad kostar lyxen då?
Här i Luleå kostar det 149kr att få varorna hemkörda. 149kr är inte mycket om man räknar vad bensinen fram och tillbaka kostar, plus allt extra man annars handlar och för att inte tala om TIDEN. Tid är också pengar. Jag gissar att vi sparar en hel del på att handla online, vilket vi gör ungefär var tionde dag. Däremellan fyller vi på med lite färskvaror som mjölk och frukt om det behövs.

Så ett tips till alla stressade föräldrar som inte har tid att träna: Köp mat online och använd storhandlingstiden till att träna istället.

4 kommentarer:

 1. jag bara väntar på att den här tjänsten ska komma till min lilla stad. det finns ett företag som kör hem mat, men då är det bara färdiga matkassar där det inte går att välja vad man vill ha alls och det gillar jag inte. särskilt eftersom dom tydligen satsar mycket på vilt kött, något jag inte tycker om smaken på.

  SvaraRadera
 2. Aha ni har kommit igång med det. D pratade en massa om det när jag var på L. Helst av allt ville han ha typ Hemfrid med färdiga matsedlar oxå :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är så jäkla bra med e-handeln.
  Jag vet, D snackade en massa om det där med färdiga matsedlar och så, men eftersom jag är så noga med vad jag äter och hur mycket kalorier jag sätter i mig så är det ingen bra idé. Men att skriva egen lista är inte särskilt jobbigt alls och i slutändan är det ju ändå oftast lättare att laga mat som man är van vid än att behöva titta på nya recept varje gång.

  SvaraRadera
 4. jag håller med - mat på nätet är bäst! En del varor är tyvärr lite dyrare (tex blöjor) men det är ändå värt det om man tänker på tid, energi och transporter. Plus att man inte handlar en massa onödigt precis som du säger. Och lättare att verkligen komma ihåg att köpa allt.

  Som komplement har vi dessutom en låda ekologiska grönsaker och frukt som levereras varje vecka. Rena julafton varje gång!

  Dock är jag också skeptisk till matkassar som nån annan komponerar - jag vill ju bestämma själv vad jag ska äta och hur det ska lagas! :-)

  SvaraRadera