torsdag, februari 18, 2010

Orphan

Tröttheten sveper över mig idag och jag passar på att inta soffläge och se film.

Dagens filmtips till er alla (Amanda!) som precis som jag älskar en riktigt bra thriller/skräck-film är Orphan.
Orphan handlar om ett gift par (Vera Farmiga och Peter Saarsgard), som efter förlusten av sitt tredje barn bestämmer sig för att istället adoptera en föräldralös flicka. Det är bara det att Esther inte är riktigt som andra barn.

Jag blev faktiskt överraskad av den här filmen, för den är riktigt bra. Visserligen inte skräck egentligen, utan en psykologisk thriller som lyckas trycka på precis rätt knappar för att det skall bli sådär ont-i-magen-spännande. Den är dessutom snyggt filmad och med klassisk skräckfilmsklippning, vilket gör väldigt mycket för slutresultatet.

Jag hade tänkt lägga upp en trailer till filmen, men som vanligt till min stora besvikelse så är den alldeles för avslöjande och helt värdelös om man inte har minne som en guldfisk och hinner glömma bort allt innan man ser själva filmen. Jag avskyr trailers som envisas med att göra en två minuter lång komprimerad version av hela filmen, istället för att få mig intresserad av att se mer. (Jag har skrivit om bra och dåliga trailers tidigare. Läs här).

Om du mot förmodan ändå vill se trailereländet så finns den här. Spoilervarning utfärdad.

1 kommentar:

  1. Haha

    great minds think alike

    Jag satte upp den på vår "to see list" på I Love Film IGÅR så den kommer nog snart i brevlådan

    därför kisade jag genom din recension!

    SvaraRadera