söndag, december 13, 2009

En utvilad morgon

Jag älskar söndagsmorgonar. Den enda dagen i veckan jag får sova tills jag vaknar av mig själv och känner mig ganska utvilad. Maken klev muttrande ur sängen vid halv sju i morse när Lillebror hade vaknat, och jag fick ligga kvar i värmen under täcket, trycka in öronpropparna och somna om med gott samvete eftersom det igår var jag som klev upp muttrande vid halv sju.

Vilken skillnad det är förresten. När jag var tonåring kunde jag utan problem ligga och sova till tolv och ändå var jag hur trött som helst. Nu vaknar jag vid nio och är helt utvilad och nöjd. Jag skulle aldrig kunna ligga kvar till tolv (om jag inte hade varit vaken hela natten).

När kliver ni upp en söndagmorgon då ingen väcker er?

6 kommentarer:

 1. Vaknar oftast 10-11-tiden ungefär, åtminstone vintertid. Sommarsöndagar blir det minst en timme tidigare.
  (Kanske inte så konstigt att jag känner mig dö- och gråtfärdig när jag måste ur sängen i mörkret kring åtta under vardagsmorgnarna...)

  SvaraRadera
 2. Vi har fördelat helgen tvärtemot hur ni gjort - lördagarna är mina och söndagarna Martins. Men annars är jag numera som du och sover oftast bara till 9-10 fast jag får sova längre. Bara känslan att få somna om fast Leo gått upp är helt underbar! Särskilt sista tiden, då han vaknat före sex varenda morgon efter jobbiga nätter.

  SvaraRadera
 3. På mina barnfria helger är jag uppe senast 08.00 (OM jag inte dansat röven av min på Olivers till nolltre natten innan)

  Jag kan inte sova länge mer. Kroppen är fortfarande förälder fast det inte är en unge i huset varannan helg.

  SvaraRadera
 4. Ika: ja, visst är det märkligt att ljuset/mörkret gör så otroligt stor skillnad.

  e: jag brukar låta D sova på lördagar eftersom han är så hiskeligt trött av sig jämt, och jag dessutom inte jobbar just nu, så för oss blir det minst knussel då.

  Milla: Du är duktig du. Nio kliver jag upp utan problem, men åtta är lite på gränsen. Kanske om jag inte behövde kliva upp mitt i nätterna med minstingen jämt och ständigt.

  SvaraRadera
 5. Ina, har du sett Dexter?!? Shit vilket slut...! Det måste komma mer någongång, I love him

  SvaraRadera
 6. Milla: JAAAAA!! Jag är helt tagen av det slutet. Längtar till nästa säsong.

  SvaraRadera