tisdag, juni 15, 2010

Process

Jag skriver små post-it lappar överallt för att komma ihåg alla tanketrådar som dyker upp när jag minst anar det. Det ligger gula och vita lappar runt om i huset. Vid datorn, vid spisen, vid telefonen och i handväskan.

Den här processen med att starta eget företag har tagit mycket längre tid än jag någonsin hade trott. Än är jag inte framme, men nu poppar små praktiska farthinder upp mest hela tiden. Farthinder är de väl mest för att min kunskapsnivå i allt det praktiska med själva företagandet inte är vad det borde vara ännu. Jag kan fortfarande väldigt lite om moms och olika bokföringsmetoder och sådant som måste fyllas i formulären för att registrera företaget.
Det är en djungel kort sagt. Och ovanpå det prestationsångest och sömnbrist eftersom jag kan vakna mitt i natten och undra vad tusan jag tänker ge mig in i.

Men starkare än allt det; känslan och övertygelsen om att jag måste försöka. Insikten av att jag kommer att ångra mig om jag inte gör det, och så den där ständiga tanken: Vad har jag att förlora?! Vad är det värsta som kan hända? Vad förlorar jag på att inte försöka.

2 kommentarer:

  1. Det är klart du måste försöka! Du kommer inte att ångra dig! Vad som än händer så är jag säker på att du inte kommer ångra dig! Många utropstecken blev det, men jag kände att stunden krävde det ;-)

    SvaraRadera
  2. e: Tack. Du är helt klart en av mina inspirationskällor och bästa peppare. Hurra!

    SvaraRadera