torsdag, januari 14, 2010

Ofrivilligt eggsperiment

Note to self: gå inte ifrån spisen till datorn om du slagit på plattan och satt i pyttelite vatten och ägg, i väntan på att vattnet i vattenkokaren skall koka.

Till min nystart (I knooow, alla ska ha nystart nu. Jag också!) så passar det bra med kokta ägg. Tyvärr är jag lite för otålig för att stå och vänta på att vattnet i vattenkokaren skall börja koka, så jag tänkte att jag skulle kolla mina mail. Efter ett ganska långt tag så hör jag hur det låter "pop" med jämna mellanrum från andra sidan huset. "Ah, granen är så torr att den börjar tappa pumlor nu" var min otroligt smarta slutledningsförmåga angående ljudkällan. Inte förrän det började poppa på betydligt mer, och lukta lite bränt så reste jag på mig för att se vad som stod på och såg ÄGGENförihelsicke.

Tro det eller ej, men de var faktiskt ätbara, även om de inte såg särskilt trevliga ut med skalet på.

Men som sagt, jag kan inte direkt rekommendera er att försöka koka ägg utan att ha i ordentligt med vatten i kastrullen.

2 kommentarer:

  1. såg riktigt arty-snyggt ut tyckte jag

    SvaraRadera
  2. det går ju att "koka ägg" på grillen också - det gör de ju i Thailand... :-D men jag hade nog itne ens öppnat de där äggen utan bara kasserat dem och startat om!

    SvaraRadera