fredag, januari 29, 2010

Bokbytet

D och jag gjorde ett bokbyte för någon vecka sedan.
Jag fick honom att läsa Twilight i utbyte mot att jag lovade att läsa the Shock Doctrine (the rise of disaster capitalism). Han har uppfyllt sin del av dealen, men jag känner mig inte särskilt sugen alls på att läsa hans bok för tillfället, så den bara ligger vid min säng och ger mig dåligt samvete.

-Jo, men du måste läsa den. Den är jätteintressant! Du har faktiskt lovat!

Jajaja. Jag ska.
Det är bara det att jag precis har läst ut the Host av Stephenie Meyer, och jag älskade den så otroligt mycket att jag aldrig ville att den skulle ta slut. Det känns ovärdigt på något sätt att börja läsa om Amerikansk kapitalism gone wrong, när jag bara vill fortsätta vara inne i min rosa lilla kärleksbubbla med smak av sci-fi.

D i sin tur har precis läst ut Twilight.

-Vad tyckte du då?
-Njaa.. nog var den väl ganska bra. Men det är ju verkligen en chic lit.
-Vad var det du inte gillade då?
-Ja, hon skriver ju jättebra och så, men den är så puttinuttig och gullig på något sätt. Tjejjig helt enkelt.

Jag får försöka ha överseende med de åsikterna. Om han får välja själv så läser han nästan enbart biografier och faktaböcker om andra världskriget och andra krig, där det mest intressanta verkar vara hur många soldater som dog i diverse olika slag och vid vilken tidpunkt de landsteg på den och den stranden och varför de gjorde det och vilka stridsvagnar de hade då osv i all oändlighet. Twilight är med andra ord kanske inte riktigt hans drug of choice.
Men jag erkänner att jag känner mig lite besviken över att han inte genast kastade sig över New Moon, utan istället valde att läsa Skarpt läge - om svenskar i strid och om ett sårbart samhälle. Jag gissar att feel good-känslan i den är sådär.

4 kommentarer:

 1. Vad gick du för gymnasielinje? :)

  SvaraRadera
 2. gymnasiet? hurså?
  jag gick estetisk linje. Jag ville jobba med film, men riktigt så blev det inte.

  SvaraRadera
 3. du är utmanad!

  SvaraRadera
 4. Anonym10:54

  Åh vad jag blir glad över att se att det finns fler "vuxna kvinnor" som totalt älskar twilight. Jag skäms nästan lite, men det serien är såååå underbar och Edward...ROAR what a ma...boy? ;-)
  Mvh. Kicki

  SvaraRadera