fredag, januari 21, 2011

Kakeltvist

Ja, jösses.
Att det skulle vara såhär svårt att komma överrens om kakel/mosaik till lilla lilla duschhörnan utanför bastun trodde jag inte.
Jag har haft hela bastun och duschrummet färdigplanerat i åratal redan. Planen var att det i duschhörnan skulle vara svart mosaik, och på väggarna utanför liggande panel, precis som i bastun. Golvet är också svarta klinkerplattor. Infälld belysning i taket. Fönsterväggen i duschrummet eventuellt något annat material för att det inte skall bli enbart trä.

Men nehe. Maken hävdar å det bestämdaste att "Det blir ju så dystert i duschen. Man seeer ju ingenting!"
Själv ställer jag mig frågande till vad exakt det är han behöver se så bra när han är i duschen?! Helt vanlig belysning i taket räcker väl ändå jävligt långt är min åsikt.
Jag vill ha spakänsla och trivselfaktor. Inte kliniskt vita kakelplattor för att jag skall se mig själv naken bättre.

Så nu behöver jag lite länktips och råd från er som är duktiga på inredning. Har jag rätt, eller är det jag som är ute och cyklar och maken som har rätt? Var hittar jag bra inspirationsbilder för badrum? Jag har bildgooglat mig blå vid det här laget och inte hittat riktigt det jag söker. Bara några enstaka påettungefär-bilder av en flyktig känsla av ungefär hur jag vill att det skall kännas där inne. Låter jäkligt vagt och flummigt. Men ni fattar.

Jag behöver hjälp att övertyga maken om att man visst kan ha mörkt kakel i duschen. Han tror inte ett dugg på att det är en bra idé.

Okej. Bara vitt och svart gillar han absolut inte. Framförallt inte ihop. Men sedär: kaklet i duchen är.. just det. Svart. En bild bara för att visa att det visst går att ha svart i duschen.

Mer med bara vitt och svart. Han hatar svartvitrutiga golv. Den här bilden vågar jag knappt visa. Det är också bara för att duschen är svart.

Här också. Svart kakel i duschen. Men ni ser ju själva hur myyysigt det är!

Nu börjar det bli lite orientaliskt här. Men mest för att visa att det faktiskt går att ha annat än bara vitt, vitt, vitt. Eller varför inte något så annorlunda som... blått? Ne. Jag tror inte det va.

Det här rummet gillar jag verkligen. Den röda väggen, de mörka plattorna. Bara govlet är lite mesigt.

Det här gillar jag också. Bortsett från den gula väggen.

Här går vi all out. Orientaliskt. Lila, rosa, ja rubbet. Jag gillart. Frågan är: hur länge? och passar det ihop med en bastu?

4 kommentarer:

 1. Jag tänker spontant:
  Grafitgrått kakel?

  Och schackrutigt golv, men grått och vitt?

  SvaraRadera
 2. Golvet är matt svart. Det har vi redan börjat lägga så det är det inte problemet, utan väggen vid duschen, som är ett hörn.

  Nu börjar jag luta åt och fundera på brons... bara det att allt bronskakel är sjukt dyrt.

  SvaraRadera
 3. Camilla Furhäll09:23

  Ha ha vi har precis köpt kakel till köket, det gick ganska smidigt bara ett byte...svart(mörkaste grafitgrå) i duschhörnan är vansinnigt snyggt!!! Det har vi trivts med i fyra år nu. Tänkte varna för mattsvart golv när jag såg att ni börjat, ALLT syns på det tyvärr. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Camilla: Mattsvart golv har vi redan i badrummet så för oss var det inget svårt val, det var precis det vi ville ha. :-)

  SvaraRadera