tisdag, september 11, 2007

Nya vanor

Sprang på V på stan idag och övertalade henne att följa med mig på dansaerobic idag. Det var svettigt värre, och jag kan ju lungt skriva under på att kondition är en färskvara för det var både jobbigt, svårt och skönt men fler gånger skall det bli, för det känns så otroligt bra att äntligen vara igång ordentligt med både träning och bra matvanor.

Vikten fortsätter att minska sakta men säkert, och nog för att jag gärna vill ha bort alla överflödskilon så fort som möjligt så inser jag givetvis att om det går långsamt så är viktminskningen mer bestående. Jag försöker bara att inte tänka så mycket på hur många kilon det är totalt som jag måste gå ner. Det är så många att man kan få svårt att andas för mindre. Nu tar jag ett litet delmål i taget och så tar vi det så. Mitt första delmål att klara av en två veckors strikt GI-diet är avklarad och det gick så bra att jag har fortsatt av bara farten utan en tanke på att lägga av.

Det är konstigt det där att varje gång jag har varit i den här situationen att jag har kommit igång med träning och viktminskning så har jag alltid undrat vad fan jag väntade på innan. Jag kan nu för mitt liv inte förstå hur jag kunde tveka och tycka att det skulle kännas så fruktansvärt jobbigt att äta lite bättre och motionera. Det var ju inte direkt så att jag trivdes med att sitta och äta sockerkaka i soffan och gnälla över hur tjock jag hade blivit. Snarare var det så att den där sockerkakan var som heroin för mig; really, really bad, men nästan omöjlig att låta bli, trots att jag visste konsekvenserna av att äta den.

Otroligt nog så är sockerberoendet nu såpass botat att jag utan problem kan baka mellanmålsmuffins till barnen utan att äta själv. För ett halvår sedan hade jag bakat vanliga muffins, gett barnen varsin och ätit upp resten själv.

Okej, jag kanske inte skulle ha gjort något riktigt så drastiskt, men tro mig, tankarna fanns där så fort det gällde saker med socker i. Jag var med socker som Gollum med ringen (mine, my precious).

Nu kan jag inte annat än tacka tidningen Amelia för artikeln om GI och Camilla Läckberg. Tänk att det kan vara något så enkelt som sparkar igång en alldeles för försoffad sockerberoende trebarnsmorsa.

7 kommentarer:

  1. Anonym01:36

    ja, jag känner igen mig :-) Har också fastnat för GI metoden. Har lyckats gå ned ett antal kilon med hjälp av den. MEN det bästa är det förändrade förhållande till mat som jag faktiskt har fått efter att jag kört den första kuren som skulle stabilisera blodsockret. Tydligen så har det åkt berg och dalbana allt för länge. Nu är mitt förhållande till mat väldigt normalt. Och jag skulle önska att ännu fler fick upp ögonen för denna fantastiska metod. (ursäkta om jag låter som någon försäljare :-)

    SvaraRadera
  2. *lyssnar intresserat*
    Tro månne om man ändå skulle göra ett försök med detta med GI-metoder...

    Kram

    SvaraRadera
  3. Mita: Precis så känner jag också. Jag har alltid tidigare när jag gått ner i vikt blivit så besatt av mat, och det har väl berott på att jag aldrig rensat ut och börjat från scratch så att säga.
    Det är jättestor skillnad att nu kunna längta efter att börja äta fullkornsris, när jag tidigare enbart åt jasmninris för att ingen annan rissort var lika god. Allt skullle vara socker, och bara så mycket kolhydrater som möjligt. Ständigt småätande blev det.

    GI-metoden är verkligen fantastisk!

    Kramgo: Jag tycker helt klart att du skall göra ett försök. Gör som jag: bestäm att du testar i två veckor. Två veckor klarar alla. Är du inte såld då, så då har du inte förlorat mer än ett par kilo. :-)

    Doria: Tack! :-)

    SvaraRadera
  4. Anonym22:52

    Men wow! Du verkar vara inne i ett flow. Grattis!

    SvaraRadera
  5. Anonym19:25

    för mig funkade inte gi alls....gick bara ner 0,5kg på en vecka....måste gjort nått fel :-(

    SvaraRadera
  6. well följer du en bok eller hittat något på nätet? skulle vara tacksam för tips faktiskt. Det är så himla jobbigt när jag är den enda jag känner som måste tänka på vikt. jag hoppas verkligen du har någon bok eller bra tips på länkar till mig, jag vore dig evigt tacksam! maila gärna! godisgris(at)gmail.com

    SvaraRadera