söndag, december 23, 2007

Dagen före dagen

Sovmorgon. Drömde väldigt trevligt och lättsamt precis innan jag vaknade.

Tänk er följande scenario: Jag är och hälsar på några dagar hos någon vän (ingen aning om vem eller var), men vi står i köket och pratar och jag säger att jag är så sugen på att baka.

-Ja, det vore jättekul att göra fruktsallad. Säger hon.

-Nej, jag vill baka paj!

I samma stund ringer dörrklockan och in kommer: tadaaa, Brad Pitt, och några vänner och i sin hand håller han en tallrik med en bit äppelpaj på.


Jag: Hi! I just told my friend here like fifteen seconds ago that I want to bake a pie!

Brad: Really? Cool. I love to bake. Baking rules.


Och så vaknade jag.


Sen minns jag att i min dröm i lägenheten fanns också Daniel Craig, ni vet, nyaste 007. Han var ganska snaggad på huvudet och jag gick fram till honom bakifrån och bara rufsade runt mina fingrar i det lilla hår som fanns, och sa "Sorry Daniel, but you're so sexy I just had to do that".


Märklig men trevlig dröm. Speciellt med tanke på att jag inte alls tycker att Daniel Craig är så värst sexig. Men igårkväll testade vi två olika datorhögtalare och filmen vi lyssnade på ljudet till var Casino Royal: Enter Daniel i mina drömmar.

Oh well.


Igårkväll dök pappa upp, glad och trött efter att ha kört själv i mörkret från Haparanda. Han somnade sött på soffan till någon deckare och låg där och snarkade ett par timmar medan jag försökte göra granen anständig inför julafton. Jag kan inte minnas när jag upplevde en sådan familjär stund med min pappa sist.


Idag skall jag handla det sista till julbordet, baka lite lussekatter, klippa håret på maken, slå in julklappar och städa undan det sista av allt skrot som ligger i högar och tar plats.

1 kommentar:

  1. Anonym02:28

    Du kanske vill vara med i en gemensam drömlogg som jag startat? Målet är att hitta andra som drömmer liknande drömmar som dig. Kolla gärna: www.dlogg.se

    SvaraRadera