fredag, maj 05, 2006

Road rage på cykel

Jag har faktiskt lyckats cykla till jobbet fram och tillbaka två dagar i rad nu. Det är inte illa pinkat för mig som knappt har kunnat gå upp för trapporna till övervåningen hemma utan att kräkas. Nu har jag cyklat en mil idag och en en och en halv mil igår, och förutom att rumpan värker något överjävligt så känns det riktigt bra.



På hemvägen upptäckte jag att alla andra i den här staden också hade upptäckt det fina vädret och nu var ute och rastade sig på cykel och gångbanorna. Man skulle väl kunna tycka att det är trevligt, men det tyckte inte jag.

Jag blev helt skogstokig och fick värsta road-rage attackerna nästan på cykeln eftersom de förbannade pansionärerna och alla andra för den delen också envisades med att befinna sig på helt fel plats där jag skulle fram.

Är det jag som är fel ute, men jag trodde att på en kombinerad cykel-/gångbana så går man till vänster och cyklar till höger?!? Istället befann sig de flesta på både höger och vänster sida för att inte tala om mitt i cykelbanan. Jag höll på att meja ner en gammal farbror som började irra omkring mitt i gatan när jag kom cyklandes och i god tid plingade. Han och frugan kunde inte bestämma sig för vilken sida de skulle gå undan till så tillslut blev jag tvungen att cykla ut på gräset vid sidan om cykelbanan, varpå gubben gör ett ryck och bestämmer sig för att "hoppa undan" exakt dit. I sista stund fick damen brevid honom tag i hans arm och ryckte tillbaka honom innan han blev nermejad av mig.

En annan dam stod brevid stigen och hade sin lilla hund i koppel mitt i cykelbanan! Exakt där jag och en annan cyklist skulle mötas. Det blev lite kaotiskt och inte fan flyttade hon undan hundstackaren som höll på att mista livet. Idiot.

När jag kom hem var jag på så fruktansvärt dåligt humör att jag kände hur det bara var en tidsfråga innan det faktiskt började ryka ur näsborrarna på mig.

Jag skyller min irritation på att jag är gravid. Förmodligen reagerar jag över att jag faktiskt kan ramla och göra illa mig när folk inte har trafikvett. Plus att de här hormonerna inte gör mig till världens mest medgörliga människa just nu annars heller.

Ur vägen idioter, pregnant woman coming through!

4 kommentarer:

  1. Ååh. Folk är sådana praktarslen när de ska gå på en gång- och cykelbana. Allt vett är bortblåst och MITTEN ÄR ALLTID RÄTT. Idiotas!

    SvaraRadera
  2. Finns alltid idioter... *suck*

    Jag hoppas att du använder cykelhjälm när du rejsar på hojen förresten... ;-) Du måste vara rädd om dig!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Hehe, jag på cykel är ingen rolig historia. Jag var tvungen att sluta cykla för att jag blev så folkilsken så jag blev rädd för mig själv :)

    SvaraRadera
  4. PS. Var dessutom inte det minsta gravid, det räcker gott med idioter.

    SvaraRadera