söndag, mars 08, 2009

Aj mina magmuskler

Ugh. 60 minuter pilates för första gången på typ tre månader. Känner mig helt otränad efter axelskadan och den minimala träning jag har fått sedan dess.
Tekniken satt i men musklerna var inte som förr.
Goddammit vad jobbigt det var för magen. Fortfarande när jag kom hem vibrerade magmusklerna av utmattning.
Jag kommer att ha träningsvärken från hell i morgon. Det är en sak som är säkert.

2 kommentarer:

  1. Anonym17:29

    Det där känns igen... minns när jag hade haft sommaruppehåll från pilatesen och upplevde samma situation - man kan tekniken, men musklerna hänger inte riktigt med. Dagen efter hade jag körövning, och aj vad ont det gjorde att sjunga med magstöd...

    Fast sedan är det ju häftigt när man märker att träningen ger resultat också, att musklerna blir starkare. Jag hade ett tredagarsinhopp som lantbruksavbytare förra veckan, och väntade mig massiv träningsvärk efter första dagen - i synnerhet i magmusklerna, som jag verkligen märkte att jag använde. Men icke! Lite vag träningsvärk dök upp i armarna och på baksidan av benen, men man fick verkligen leta efter den. Tack yogan för det! Tack vare yogan har rygg och kopp hållit riktigt bra för det tunga jobbet också. Det är så skönt när man märker att man har nytta av träningen, inte bara för att träningen går bättre och bättre, utan genom att saker man gör i andra sammanhang plötsligt funkar bättre.

    SvaraRadera
  2. Ika: Ja pilates är verkligen helt fantastiskt! Jag är helt övertygad om att det var till största delen mitt ihärdiga pilatestränande som räddade min rygg och mitt diskbråck från operation förra vintern.

    SvaraRadera