söndag, mars 15, 2009

Doptårta till Alexander

Bottnar i fyra lager. Innehåller hallonmousse, dumlemousse och vaniljgrädde. Täckt med marshmallows fondant. Bebisen modellerad av sockerpasta.



13 kommentarer:

  1. Anonym13:20

    Mmmmmm.... dumlemousse. Hur gott lät inte det liksom?

    Fin som tusan!

    SvaraRadera
  2. Anonym14:42

    Wooow - ännu en härlig tårtskapelse som trollats fram via dina fingrar... *suckar*
    Du är ju bara föööör duktig på att utforma tårtor!

    Ha en riktigt härlig söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ahhh man blir nästan sugen på att fixa en bäbis så man får ha en sån underbar doptårta! F-n så duktig du är!!! Nu ska jag snart börja packa! KRAMAR din vän Anna

    SvaraRadera
  4. wow
    (som vanligt)

    'så söt attman vill äta upp honom' fick en ny mening där

    (åt någon upp honom?)

    SvaraRadera
  5. Anonym15:53

    Vi är jättenöjda med tårtan! Och ja, till och med den söta lilla bäbisen blev uppäten...:-)

    SvaraRadera
  6. Tack alla för kommentarer!

    Hanna: Vad roligt att ni tyckte om den.
    Vem blev den skyldiga tårtkannibalen? ;-)

    SvaraRadera
  7. Jättesöt är vad den är!

    Min son som är väldigt förtjust i marshmallows undrar genast hur man gör fondanten. Han undrar om man kan få en förklaring.

    SvaraRadera
  8. moster mjölgumpa: marshmallowsfondant (mmf)består helt enkelt av marshmallows, lite vatten och en massa florsocker.
    Man kör marshmallows med lite vatten i micron tills de blir varma och smälter ner. Sen rör man i siktat florsocker och knådar tills man har en smidig deg.

    SvaraRadera
  9. Anonym10:13

    Ja, vem tror du åt upp den om inte far i huset själv! :-)

    SvaraRadera
  10. Hanna: Hahaha. :-)

    SvaraRadera
  11. Tack för beskrivningen. Det där ska jag nog prova till sonens födelsedag i sommar.

    SvaraRadera
  12. Anonym00:45

    Jag är så imponerad att det inte finns ord. Jag visste knappt att man kunde göra sånt här.

    SvaraRadera
  13. amen gu va söt bebisen är ,helt underbar

    SvaraRadera