tisdag, oktober 21, 2008

Ta tjuren vid hornen så att säga

Ni kanske minns att jag har tjatat mig blå om hur mycket jag vill börjar jobba igen.
Iallafall så börjar det dra ihop sig nu och det är dags att hitta någonstans att jobba.
Men hur faaaen skall man bringa upp tillräckligt med mod för att ens försöka få jobb. Jag känner mig pinsamt rädd för att misslyckas.
Hur gör man egentligen?

6 kommentarer:

  1. Anonym14:37

    Man får väl försöka se vad som är positivt hos sig själv. Du har ju faktiskt en del att gå på i alla fall. En jättefin familj, eller hur? Du är riktigt kreativ och gör helt fantastiska tårtor och är dessutom en duktig fotograf. Du är uppenbarligen mycket envis och stark med tanke på din fenomenala viktnedgång. Fast tyvärr är ju själförtroendet rätt svårt att bygga upp när man har förlorat det.
    Kämpa på bara!

    SvaraRadera
  2. Man tänker att det finns ju fullt med idioter som är mycket mer korkade än jag är, och de har minsann jobb... :-) Det brukar i alla fall funka för mig i diverse situationer :-D

    SvaraRadera
  3. -Rent praktiskt är ju kontakter bra. Och vi har alla många, många fler än vi tror.

    -Snygg lättläst CV, max en A4-sida (jag har rekryterat, trust me), som framhäver det goda och som slipas om lite grann för varje jobbsökning för att passa in på just den tjänsten.

    -Öva intervjufrågor. Vad skulle du fråga dig om du var rekryteraren?

    -Sparka rädslan för att misslyckas där bak. Den rädslan är inte bara en energitjuv, den ljuger för dig också. Evil!

    SvaraRadera
  4. Börja med bemanningsföretag! Lätt att få jobb och man får värdefull erfarenhet och knyter ännu mer värdefulla kontakter! Där finns också större möjlighet till kortare jobbperioder, om du ska börja försiktigt.

    SvaraRadera
  5. Jag säger som Anna, det är först de senaste åren som jag insett hur många stolpskott som sitter på feta fasta jobb. Alla andra är faktiskt inte bättre/duktigare/smartare än du! Så det så! Du är ju jätteduktig fotograf tex (borde ju jag veta som anlitat dig) och sen måste man vända sina nackdelar till fördelar. Jag hävdar alltid att min tid som arbetslös var extremt lärorik och utvecklande för mig som person....ja du vet. Och tänk bara på din flexibilitet och arbetsledande roll du har som trebarnsmamma...osv osv. Kram!

    SvaraRadera
  6. Sen beror det förstås på vilken sorts jobb du söker, aktiv på nätet kan faktiskt vara en fördel inom vissa yrkesområden...

    SvaraRadera