tisdag, februari 20, 2007

Bara ännu ett inlägg

Tänkte skriva ännu ett ganska meningslöst inlägg av typen "Ugly Betty är en bra feel good-serie, jag blir alltid på bra humör av att se den."

Och så kände jag bara hur fruktansvärt ointressant det var.

Jag menar; vem bryr sig?


Läste Silverfiskens blogg (Ett liv i Exil, i listan till höger) och han skrev att han kände sig besviken på att han fick så lite respons ibland på sina inlägg.

Hans blogg är en av de mest lästa i det här landet och han får jättemycket kommentarer, men det är klart... att om man blir läst av ett antal tusen varje dag så kanske man kan förvänta sig mer respons också.

Jag kan inte låta bli att tänka på alla mina ointressanta inlägg, och även de jag lägger ner mer krut på som det ändå ofta står "0 kommentarer" under.

Självklart är jag avundsjuk på Silverfiskens stora läsarantal och den mängd respons han får varje gång han skriver något. Man skriver ju för att finnas.
Visst, det är väsentlig skillnad på en cool reklamare i Australien, som alltid har något intressant att berätta, jämfört med mig; en trebarnsmorsa i Norrbotten som är mammaledig och knappast har ett så händelserikt liv just nu. (Om man räknar bort snack om konsistens på babybajs, antal spyor och hur mycket (läs lite) jag får sova nuförtiden).

Och så är jag väl bara en i mängden. Ännu en morsa med självhävdelsebehov.
Men jag vill ändå tro att jag skriver något intressant emellanåt iallafall.

Så please, lämna ett avtryck ibland. Gimme lite feedback.

7 kommentarer:

  1. "Hmm varför skriver inte Ina något nu för tiden" tänkte jag och övergav min rss-läsare för att besöka din blogg på riktigt och då har du både gjort om och skrivit massor så nu har jag massor att ta igen, roligt! Tror att en av anledningarna till att man inte får så många kommentarer är att många läser bloggar via rss och då blir det inte av lika lätt att man kommenterar tyvärr. Det är jättetrist! Jag vill också ha massor av kommentarer när jag gråter ut mitt hjärta i min blogg över att min pappa kanske kommer att dö och att vi har världens sämsta relation och jag vet inte hur jag ska förbättra den, men inte ett ord. Sedan kan man besöka en modeblogg och se att någon får 156 kommentarer när hon provar en sladdrig trasa från Ellos. Sådant är bedrövande! Ser fram emot att läsa ikapp din blogg i morgon medan jag äter frukost och lilla darlingen övar på att stå på alla fyra på sin lekfilt =)

    SvaraRadera
  2. Anonym00:15

    Jag läser men är dålig på att kommentera. *skäms* Men jag ska bättra mig och jag tycker inte att du är tråkig och AVSKYR modebloggar. :)

    SvaraRadera
  3. Anonym09:27

    vet hur det känns... men att inte få kommentarer betyder inte att det du skriver inte är bra! Jag tror det finns en anledning till att modebloggare (tex) får fler kommentarer. Det är lättare att kommentera ett klädesplagg än nåt som verkligen betyder något.

    SvaraRadera
  4. Jag saknar kommentarer i min blogg med, jag ser hur mycket ni andra har och jag har sällan nån alls, utan mina vänner kan ringa upp och säga nåt i stil med "jag läste på din blogg,, tycker dittan och dattan"

    Mvh
    Katarina

    SvaraRadera
  5. Samma fenomen i min blogg med - dåligt med kommentarer trots ett relattivt stort antal besökare varje dag (dock inga hundratal eller tusental *S*)

    Jag försöker lägga in någon kommentar hos dig iaf mest varje gång jag besöker dig.
    Tycker absolut inte att din blogg är tråkig - för varför skulle jag i så fall återvända med jämna mellanrum? *ser frågande ut* Dock så läser jag den inte varje dag, men kanske var tredje, var fjärde dag iaf!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Anonym14:18

    Tycker du är suvärän på att skriva och tycka till om saker och ting. Helt enkelt en blogg från vardagen som mamma och allt vad där ryms in. SUPER BRA. Återkommer många gånger i veckan för att läsa allt vettigt och roligt du skriver om dagarna som småbarnsmamma. Just nu skulle jag vilja kunna skriva om hurdant kaos det just nu är i vårt hem med magsjukor, hängiga ögon, feber, ont örat. Undrar hur mycket papper man gör av sig med under småbarnstiden? Alla spyor som ska torkas och näsor. Tål att tänkas på ;-) Just nu hoppas jag på att gubben och jag ska klara oss ifrån magsjukan. Till på köpet så fyller stor tjejen 5 år idag och just idag började hon spy, stackarn. Ha det bra!

    SvaraRadera
  7. Helena:
    Precis! Det är särskilt när man gråter ut hjärta och smärta som man behöver feedback. Då är det trist när det står "O kommentarer".

    lena: Jag avskyr också modebloggar :-)

    e: Du kanske har rätt. Ibland när man läser något riktigt gripande så är det svårt att hitta ord. Då kanske det är lättare att kommentera när någon tycker till om kläder.

    katarina: Så gör mina vänner också rätt ofta. Man börjar berätta något och så säger de "jo, jag läste det i din blogg" men inte ett ord står på bloggen eller i mailen.

    Kramgo72: Du är iallafall flitig på att kommentera på min blogg! All heder åt dig! :-) Jag måste bättra mig själv också. Man ska väl inte kasta sten i glashus...

    karolina: Tack! HOppas ni slipper undan magsjukan! Det är inte alls kul just nu med alla dessa sjukor som ploppar upp till både höger och vänster.

    SvaraRadera