fredag, februari 06, 2009

Hinderbana för händiga

Fredag förmiddag och om 25 minuter kommer det en kille/man och skall byta ut fjärrvärmemätaren.
Den där lilla jäkla prylen sitter givetvis fast i väggen längst in under trappen dit man endast tar sig genom att klara följande hinderbana.

1: Vada genom en tvättstuga som svämmar över av kläder, verktyg och allehanda små prylar som man någongång kan tänkas behöva (men som man ändå nästan aldrig hittar när de behövs).

2. Ta sig igenom djungeln av makens rena t-shirtar och skjortor i olika grader av torrhet som hänger på tork (och numera också tydligen som permanent förvaring verkar det som) på galgar i dörröppningen. Ett svårforcerat hinder om man som utomstående inte gärna vill börja plocka i andras kläder. Men vänta... det är ingenting mot vad som kommer härnäst, nämligen...

3. Tvättstugans Boss. Torkställningen som hänger på snören och upptar allt ledigt utrymme i den pyttelilla garderoben under trappen. Här måste alltså torkställningen först forceras, vilket förhindras av att mina halvfärdiga enorma konstverk i acryl samt en mängd rullar med målarduk och en gammal videokamera (modell: jättestor som på åttiotalet) står i vägen på golvet och runt alla väggar.

Någonstans där bakom allt det bråtet finns alltså den där lilla, lilla mätaren som nu skall bytas ut.

Jahapp. Bäst att ta på sig handskarna och ta iiiii lite då så man slipper skämmas.

2 kommentarer:

  1. Det lät roligt, kanske du ska lämna det. Det kan ju bli spännande för honom att söka den lilla mätaren.

    SvaraRadera
  2. Anonym12:13

    Ett tips: läs av mätaren SJÄLVA innan den tas bort. Vi fick en fjärrvärmeräkning på nästan 10 000 för ett kvartal när de hade bytt våran mätare för att gubben hade läst av fel. Det ska dock korrigeras men det är så struligt att hålla på och tjafsa.

    SvaraRadera