fredag, februari 20, 2009

Nackdelar och fördelar med att vara småbarnsförälder

Det var minsann ett evigt springade i natt från min sida.
Lillebror har med förkylningen också fått värsta sega slemhostan och det innebär för min del att jag kan glömma det där med att få sova hela natten.

Istället väcks jag av "Mammaaaaaaaaa kan du lääälpa miiig" i tid och otid, och sen är han sur och förbannad (det skulle jag också vara om jag var han) och ingenting duger och så tappar jag tålamodet när jag efter femtioelva vändor får ont i ryggen och han fortfarande försöker bossa omkring mig och bestämma att jag skall sjunga och sitta på stolen och ge täcket eller ta bort det, eller leta tuttar eller någon obskyr mjukisleksak som han just då känner att han behöver när jag helst av allt bara vill sova.
Och som grädde på moset så kissade han ner sängen och jag säger då bara det, att börja byta rubbet med blöja, kläder, sängkläder och sen försöka få honom att somna om klockan fem på morgonen, det tillhör inte min favoritsysselsättning direkt.

Men gissa om allt nattvak känns helt okej när han på morgonen hårt, hårt kramar mitt ben, tittar upp på mig och säger "Jag älskar min mamma jättemycket. Jättemycket älskar jag min mamma".
Gullunge. Då känner jag att han får hålla mig vaken hur mycket han vill.

3 kommentarer:

  1. Men din man sov gott eller
    ;)
    Som i de flesta familjer

    SvaraRadera
  2. MorsanMia: Vi turas om varannan natt. Överlag har han tagit betydligt fler nätter än mig faktiskt så i den här familjen stämmer det inte mer än just i natt. :-)

    SvaraRadera
  3. visst är det tur att det är gjort så att man älskar sina barn så in i hoppsan! gränslöst mycket!

    annars hade många vuxna blivit galna, och en del unga kanske aldrig blivit vuxna alls...

    tjo!

    SvaraRadera