söndag, december 18, 2005

Såga gran

Jag är precis på väg ut på stan för att julhandla igen. Precis som alla andra är jag ute i sista minuten. Igår var vi till Dollarstore och handlade en hel massa grejer. Det är vid sådana här tillfällen som den affären är riktigt bra. Det är inte dyrt och det finns mycket att välja på.



Igår tog vi in granen. Jag och sambon stod ute i -16 grader och sågade till den först eftersom den var för lång. Det är samma sak varje år. Han vill kapa ordentligt "annars får den inte plats" och jag hojtar "nej, nej, inte sådär mycket, är du inte klok, då blir den alldeles för kort!!". Sen måste de nedersta grenarna också sågas bort för att den ska gå in i foten och där har vi också diskussioner varje gång.

"Jag sågar bort alla de här" säger han och pekar på cirka halva granen i mitt tycke.

"Är du galen, nej, de där får du INTE ta bort" svarar jag smått hysteriskt och ser min fina disneygransdröm försvinna i takt med sambons sågande.

Igår tvingade jag honom att såga bort bitar fem centimeter åt gången tills jag var nöjd. Då blev granen kanhända ändå en aning för kort. Jag är så jäkla petig. Granfanatiker.

3 kommentarer:

  1. Anonym13:54

    *skrattar mycket* Kan liksom både se och höra dig framför mig, se paniken i blicken "är du inte klok!!" *skratt igen*

    Vad för typ av grejjer hittar du på DollarStore? Har knappt varit in dit än
    Kanske är dax!

    SvaraRadera
  2. Anonym14:56

    He he! Vi får däremot nöja oss med plastgran. Jag vet jag vet - helt ostämningsfullt.

    Jag har flyttat bloggen nu iaf.

    SvaraRadera
  3. Anonym15:52

    haha, jag kan riktigt se grandramat framför mig! här nöjer vi oss med plastgran. det här är andra året vi har gran öht :)

    SvaraRadera