lördag, april 29, 2006

Grattis sambon!

Sjuka familjen. Eller rättare sagt, halva familjen är sjuk. Sonen och sambon är båda förkylda. Sonen har dessutom haft en hemsk natt mot fredag och haft så ont så ont i örat. Vi fick åka till vårdcentralen och träffa doktorn som skrev ut pencillin mot öronimflammationen som det visade sig vara.



Idag fyller sambon 32 år och jag skall ut på stan en snabbis och köpa present och tårta. Orkar inte baka själv ännu. Det känns onödigt att ta i när man kan köpa färdigt. Bakade dumlekakor igår däremot till dottern som skulle sälja till klassresa utanför ICA. Ibland tycker jag att det är helt hysteriskt mycket man skall göra eller ge pengar till den där klassresan. Den här gången har vi föräldrar fått välja om vi skall ge 200kr i pengar eller baka så att barnet kan sälja för 200kr. Vi bakade, men de flesta gav tydligen pengar.

Jag trodde annars att det skulle vara gratis att gå i skola i Sverige, men titt som tätt kommer det beslut om en viss summa pengar som barnen skall ha in till klasskassan. Det är tydligen bara att hosta upp.

1 kommentar:

  1. Ja de där klasskassorna är ett aber. Det är förbaskat synd om alla de barn som har föräldrar som har det dåligt ställt. (som jag och älsklingen t ex som är sjukpensionärer med väldigt liten inkomst)
    När man varje månad måste vända på de få slantarna man har och ha lottdragning i räkningshögen OCH så ska barnen ha med sig pengar till allehanda aktiviteter och kassor - ja då är det inte lätt! *ryser av olust*

    Håller tummen för att man ska ha det lite bättre ställt när den dagen kommer...

    Kram

    SvaraRadera