tisdag, juni 17, 2008

Inas blåbärspaj


Du behöver:

Steg 1:
500 g frysta blåbär (2 st paket)

1.5 msk potatismjöl
2 msk strösocker

Blanda och häll i en pajform.

Steg 2:
150 gram smält smör

2.5 dl havregryn
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk mörk sirap

Blanda ihop allt och smula över blåbären.

Grädda i ugnen 200 grader i ca 20-25 min, tills pajen fått lite färg.

Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

5 kommentarer:

  1. det är bästa pajen, jag håller med. Använder samma pajdeg till rabarber också. Samma ingredienser iaf, men höftade proportioner...

    SvaraRadera
  2. e: jo jag med. Och till äppelpaj.
    Man kan använda vilka bär och frukter man vill. Den är kanon!

    SvaraRadera
  3. Tack Ina! Bra recept ska spridas allt annat är ju neurotiskt.

    Ska man göra på nåt annat vis om det är färska blåbär/frukt/andra bär?

    (gnyyy jag har inte ens ugn än)

    SvaraRadera
  4. Amanda: Varsågod!
    Jag håller med dig. "Hemliga" recept som vissa håller på som någon ovärderlig skatt är bara fånigt, tycker jag, Ina receptnarkomanen.
    Bra recept är till för att spridas så att andra får dela med sig av de små bitar himmelrike i form av recept man lär sig genom åren.

    Det går utmärkt med färska bär eller frukt. Använder du färska blåbär så behöver du inte lika mycket potatismjöl. Den är bara till för att det inte skall bli som en sås av blåbär under täcket. Det skall inte vara torrt, men bara så det håller ihop lite grann. Som fastare sylt ungefär.

    SvaraRadera
  5. Anonym09:15

    Shit! Vad gott det verkar. Men farligt, farligt hihi

    SvaraRadera