måndag, juni 02, 2008

Spinal stenos?

Nu har jag varit till läkaren igen och fått sjukskrivningen förlängd.
Jag fick också med mig röntgenutlåtandet som jag skall ta med till min sjukgymnast.

Nya intressanta ord och uttryck idag:
degenerativa signalförändringar
stort paramediant vänstersidigt diskbråck
deformerad durasäck
reducerat utrymme i spinalkanal
spinal stenos

4 kommentarer:

  1. Starka, otäcka ord.
    Hur mår du?

    SvaraRadera
  2. Anonym08:45

    Huvvaligen! Men att det inte har gjorts magnetröntgen tidigare fattar jag inte. Den här informationen hade väl ändå läkarna som ifrågasatt dig ändå behövt. It's a strange world. Men med rätt träning och viktnedgång är jag övertygad om att det kommer att bli bättre för dig. Kram!

    SvaraRadera
  3. Amanda: jodå. Det är som det är. Jag har ju haft såhär så länge nu att det mest känns som en lättnad att äntligen få veta varför jag har ont.
    Men nu, med facit så kanske jag äntligen får rätt behandling och blir bra. Den 30 juni skall jag till ortopeden och då skall hon/han ta ställning till om det blir operation eller inte. Såvitt jag har fattat det hela iallafall.

    Leen: Nej, det är lite märkligt. Särskilt med tanke på att jag har träffat ett par stolpskott till läkare som har tyckt att "lite ont i ryggen får man räkna med, det kan man inte vara sjukskriven för hur länge som helst". Och så skriver de bara ut mer smärtstillande och tycker att jag skall vara nöjd med det.

    SvaraRadera
  4. Anonym14:12

    Ja stolpskott till läkare finns det många. Jag har 9diskbråck, Läkarn sa så ont kan du inte ha, plus att det visade intramedulärt ödem.det gäller att ligga på och begära att få se röntgensvaren. Har ännu inte blivit hjälpt eller fått ett rakt svar.
    skickas runt till olika instanser.

    SvaraRadera