fredag, juni 20, 2008

Inas jordgubbsglass


Du behöver:
2 dl mellangrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 dl strösocker
1 vaniljstång
100 gram philadelphiaost
1 dl färska jordgubbar

Gör såhär:
Vispa grädden till lagom konsistens i en bunke. Inte hårt utan lagom.
Skrapa ur vaniljstången och ner i en annan bunke. Tillsätt yoghurt, philadelphia, socker och jordgubbar i bitar och vispa med elvisp tills de blandats ordentligt och jordgubbarna har gått sönder och gett smak.
Vänd ihop grädden med yoghurtblandningen och kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Servera med färska jordgubbar. Gärna blandat med rivet limeskal och råsocker.
Jag hade ananas och banan sist. Det tog över för mycket. Håll er till jordgubbarna. Och kanske lite krossad choklad. Det skulle nog sitta fint.

Ps: Om du inte har glassmaskin går det bra att sätta glassmeten i en form och in i frysen. Rör i den med jämna mellanrum tills den är fryst.
I glassmaskin tar det ca 10-15 minuter. I frysen tar det nog snarare från 4 timmar och uppåt. Så var ute i god tid om du inte har maskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar