onsdag, maj 28, 2008

En sak i taget

Tänkte på det här med vad man har för delmål när man börjar sin viktresa.
Förutom det helt självklara målet att börja må bättre både fysiskt och mentalt, så har jag också haft delmål rent fysiskt.
För mig har fokus förändrats allt eftersom. I början var jag helt fokad på att bara bli lite mindre. Det kändes som att hela mitt liv skulle förändras till det bättre om jag bara blev liiite lite mindre. Men 6 kg mindre när man har 20kg att gå ner märks inte så mycket, så då fick jag tänka om. Jag började titta på resultaten istället. Var märktes skillnaden?!
Styrketräningen gav snabbast resultat på mina armar. I flera månader var jag tokbesatt av att få snygga armar. Biceps och triceps var ord jag slängde omkring mig hela tiden till omgivningens vilda "intresse" (Helst ville de nog säga: "såja, såja. Det går över ska du se"). För att inte tala om hur många jag har tvingat känna på mina biceps. (Milla kan intyga).
Ja ni ser, det är lite pinsamt. Men det var lite som att ha tourettes. Jag kunde inte hjälpa det.
Nu har jag lugnat ner mig med armarna litegrann. Jag har insett att de är klara. Armarna har lagom mycket muskler nu, nu gäller det bara att bränna bort mer fett så att det syns.
Nästa fokus nu är: Rygg och axlar.
Jag är lite besatt igen. Det är något lindrigare nu, men ändå.
Nu är fokus Hillary Swank i Milliondollar baby. Jag har en mental bild av ovanstående i huvudet när jag står och drar ryggövningar i chinsmaskinen. Och när jag tar i med handskarna mot säcken så att jag knappt orkar lyfta armarna längre, då känns det bra.
Då tänker jag: Hillary Swank. Million dollar muscles, baby! Det här fixar du, Ina!



Och så fixar jag det, och går vidare på nästa delmål. En sak i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar