måndag, september 19, 2005

Hundskit

Läste på Nickels blogg om hur hon sa till damen med hunden, och kom att tänka på när grannens dotter (i tjugoårsåldern) rastade deras hund på vår sida av radhuset, där visserligen vår gräsmatta egentligen övergått till kommunens mark (Men alla använder den förlängda gräsmattan som sin egen, en plätt på ca 4x10 m som alla har).


Där gick hon i godan ro och lät hunden bajsa på gräsmattan (där mina barn brukar leka), medan jag stod uppe på övervåningen och undrade vad hon sysslade med.



Jag öppnade fönstret när hunden just lagt en kabel och sa "-Inte låter du väl hunden bajsa på våran sida av gräsmattan?!".

"-Men jag plockar ju upp bajset. Och dessutom är det ju kommunens mark här!" svarar hon surt.

-"Då kan du ju låta hunden bajsa på eran sida av kommunens mark isåfall. Jag vill inte att mina barn ska krypa omkring på gräs som är kletigt av hundskit!"



Hon surar nog fortfarande över det där. Vi har inte hälsat på varandra sedan dess. Det är tre år sedan.

5 kommentarer:

  1. Anonym13:53

    =)Vad bra att du sa åt henne! Fattar inte hur man tänker när man gör sådär....
    Hej förresten, Len aheter jag och hittade dig via Kattis eller Babelle, kommer inte ihåg vilket men tycker om det du skriver. :) Lite med glimten i ögat.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också hundar. Det är bara vissa människor som inte har vett nog att ha djur. Det var ju hennes fel att hunden bajsade där, inte hundens. :-)

    SvaraRadera
  3. Ang din kommentar i Nickels blogg, så vill jag bara berätta att ibland kommer det ett jäkla tåg med 18 icke-hundvagnar på rad, och så är det en halvtimme till nästa tåg. I såna situationer har jag fått massor av skitsura blickar pga hunden, men ingen har sagt nåt. Då önskar jag nån sagt nåt, så jag kunde fått förklara. Paragrafryttare är inget kul släkte.

    SvaraRadera
  4. Ska kanske tillägga att det hänt typ en gång, föt hundra år sen. Jag respekterar allergiker (men tycker de vagnarna isf ska vara parfymfria också), men den dagen kunde jag inte komma en halvtimme för sent till jobbet bara för att SL inte kunde tänka när de satte ihop tågen. För det är ofta man får springa över hela perrongen när man har hund. När det gäller de gamla tågen alltså. Peace.

    SvaraRadera
  5. Jag tror Emma skrev något om problemet med hundvagnar för ganska länge sedan. Jag minns inte exakt vad, men typ att man får ha hunden i de två bakersta vagnarna, även om det står skyltar, eller nåt sånt. HOn hade tagit reda på det. Hon åkte ju med TAge till jobbet varje dag. Det är i sådana lägen det är bra att som hundägare veta precis vilka regler som gäller kan jag tänka mig så man kan säga hur det egentligen ligger till om någon klagar.

    SvaraRadera