måndag, september 05, 2005

Luleå - Stockholm på 17 timmar

Första stoppet, Umeå. En promenad med hunden och ett försök att få i henne lite mat och vatten. Det är fredagkväll, livligt ute på gatan. Tillslut så äter hon lite iallfall. Drygt tre timmar av resan är avverkad.




Sen middag på Max. Isa läser DN och käkar samtidigt.



Ännu ett tankstopp. Shell i Hudiksvall. Klockan är fem på morgonen. Jag har sovit en stund innan och nu är det min tur att köra igen. Soundtracket i bilen har under natten bestått av El Perro del Mar, Röyksopp, Anna Ternheim, Pet Shop Boys, Depeche Mode, Rammstein, Nine Inch Nails och Inas Fjällblandning.



På väg tillbaka till E4:an från Hudiksvall ser vi två hästar som tagit sig ur hagen och står farligt nära vägen. Det är ett sto och ett föl och vi stannar genast för att se till att hästarna får hjälp. Isa går och ringer på i närmaste hus och de kommer ut för att få fast hästarna. Hästarna går på vägen och vill inte alls bli infångade. Tillslut ser vi att de har läget under kontroll och vi åker vidare. Klockan är 05.20.


Lilla och stora hästen på stora farliga vägen.


Nästa stopp: en rastplats någonstans utanför Gävle. Det är morgon och jag behöver kissa (igen).


Trött Isa. Nu är vädret bättre iallafall så det går lättare att köra.


Äntligen dricker Latifa.



Nu börjar vi närma oss Stockholm! Isa bakom ratten. Klockan är tio på förmiddagen.


Stockholmstrafik. Efter lugnet och mörkret under natten är det skönt att äntligen få närma sig storstaden och målet för resan; Isas nya hem.


Äntligen efter nästan 17 timmar i bil med tungt släp. 100 mil söderut i ett soligt Stockholm. Ny stad, nytt liv. F**k you Norrbotten! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar