fredag, september 09, 2005
Äppelkaka
Skala äpplen. Ca 1 äpple per person. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
Strö över lite socker och eventuellt kanel, kardemumma eller kanske ingefära. Rör om.
Gör en smet av:
150 gram smält smör
3 msk sirap
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
Rör ihop ingridienserna och klicka dem över äppelbitarna.
Smaka av ibland. Kolla att det är gott med jämna mellanrum.
Platta till smeten lite så den täcker äpplena.
Grädda i 200 grader i 20 minuter. FÄRDIGT!! Världens godaste äppelpaj att ätas med glass eller vaniljsås. (Smeten funkar lika bra till blåbär eller vad som helst gott).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar